OASE VAN RUST

ROUBAIX – LA PISCINE – 2021
In het adembenemende decor van het voormalige art-decozwembad, dat in 1932 door A. Baert werd gebouwd, presenteert het Musée d’Art et d’Industrie zijn collectie toegepaste kunsten (tekeningen, textiel, keramiek) en Schone Kunsten (schilderkunst en beeldhouwkunst van de 19e en 20e eeuw) op een originele manier.

Het zwembad van Roubaix werd in 1932 gebouwd in originele art-decostijl en was 50 jaar lang een oase van ontspanning voor jong en oud. Deze stralende architectuurparel is beschermd 20e-eeuws erfgoed en het werk van één man: Jean-Paul Philippon. Hij stond aan de wieg van het museumproject in 2001 en in de herfst van 2016 deed Roubaix nogmaals een beroep op zijn talent om het gebouw uit te breiden. De architect gaf de cultuurtempel een tweede adem, dankzij een hedendaagse toevoeging die perfect past bij het oorspronkelijke historische zwembad.
tekst: website toerisme