[ON]RUST

OOSTENDE – FORT NAPOLEON & DIJK – 2021
In de nazomer van 2021 organiseert Oostende een gloednieuw visueel spektakel: de Internationale Fotobiënnale Oostende. In Fort Napoleon ontdek je o.a. nog nooit eerder vertoond werk van geprezen Belgisch kunstfotograaf Marc Lagrange.

De Internationale Fotobiënnale Oostende koppelt verschillende indoortentoonstellingen rond conceptuele en hedendaagse fotografie aan een rist spraakmakende interventies in de stad. Het parcours met werk van dertig toonaangevende fotografen uit België, Nederland en Frankrijk loopt van Fort Napoleon tot Mu.ZEE. Als thema koos curator Stephane Verheye voor ‘(on)rust’. Inspiratie daarvoor haalde hij uit het werk van de Oostendse kunstenaars James Ensor en Léon Spilliaert – twee boegbeelden van het symbolisme, dat verbeeldingskracht en fantasie hoog in het vaandel draagt, en daarbij vaak een sfeer oproept van dreiging en mysterie. Twee dingen die eveneens terug te vinden zijn in het werk van hedendaagse kunstfotografen.
tekst: website Fort Napoleon