E/MOTION

ANTWERPEN – E/MOTION – 2021
MODE IN TRANSTITIE. Hoe geeft mode uitdrukking aan emoties die leven in de samenleving? Zoals angst of verlangen? Hoe kan de modeindustrie zich heruitvinden en welke rol spelen ontwerpers daarbij? E/MOTION blikt terug op de sociale, politieke en psychologische omwentelingen van de voorbije drie decennia en de impact die ze hadden op mode.

De tentoonstelling toont hoe mode tastbare vorm heeft gegeven aan hedendaagse politieke en sociale instabiliteit, onderhuidse zorgen en emoties van de jaren negentig tot vandaag. Door een constante wisselwerking, legt mode immers bloot wat er in de samenleving leeft. Veranderende schoonheidsidealen, economische crisissen, migratie, de terreur van 9/11, vragen rond identiteit,… Aan de hand van deze en andere thema’s bekijkt de tentoonstelling hoe mode sinds de jaren 1990 voortdurend in dialoog was met én soms ook anticipeerde op sleutelmomenten en omwentelingen.
tekst: website MoMu