ARTIST TEXTILES: PICASSO TO WARHOL


TILBURG – TEXTIELMUSEUM – 2014
Het TextielMuseum in Tilburg presenteert vanaf 14 juni met trots ‘Artist Textiles: Picasso to Warhol’, een boeiend overzicht van 20ste eeuwse stofontwerpen van wereldberoemde kunstenaars. De tentoonstelling schetst de geschiedenis van textieldesign, waarbij ontwerpen van kunstenaars uit het fauvisme, kubisme, constructivisme, modernisme, surrealisme en de Pop Art de revue passeren. Er is werk te zien van gerenommeerde kunstenaars als Pablo Picasso, Raoul Dufy, Salvador Dalí, Henri Matisse, Sonia Delaunay, Marc Chagall, Henry Moore, Fernand Léger, Barbara Hepworth, Ben Nicholson, Joan Miró, Andy Warhol en Alexander Calder. Meer dan 200 gedrukte en geweven interieur- en modestoffen, maar ook kledingstukken, uit de periode 1910 tot ca. 1975 worden getoond. ‘Artist Textiles’ laat zien hoe moderne kunst voor iedereen bereikbaar was.
tekst: website textielmuseum