MARCEL WANDERS: PINNED UP

AMSTERDAM – STEDELIJK MUSEUM – 2014
Grootste overzicht ooit van een van Nederlands’ meest toonaangevende ontwerpers. Marcel Wanders (Boxtel, 1963) wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction. Het is de eerste overzichtstentoonstelling van de ontwerper in Europa sinds 1999, het grootste overzicht van Wanders’ werk ooit en de eerste grote designtentoonstelling in het Stedelijk Museum na de heropening in 2012.  De titel van de tentoonstelling, Marcel Wanders: Pinned Up, verwijst naar de manier waarop de ontwerper en zijn werk als het ware worden ‘opgespeld’ en geanalyseerd in het museum. Samensteller van de tentoonstelling en conservator industriële vormgeving Ingeborg de Roode over de ontwerper: “Marcel Wanders is een creatief en innovatief ontwerper die al vanaf het begin van zijn carrière gedreven wordt door een heldere en onderscheidende visie: met behulp van vormgeving een bijzondere en duurzame omgeving creëren.
Tekst: website Stedelijk Museum