WIT | FOTOGRAFIE, KUNST, DESIGN, MODE, FILM

ROTTERDAM – HET NEDERLANDS FOTOMUSEUM – 2013
De tentoonstelling WIT is een totaalervaring met fotografie als leidraad. Wit staat voor een nieuw begin, een onbeschreven blad. Deze kleur vormt het uitgangspunt voor een veelzijdige tentoonstelling waarin het publiek in aanraking komt met verschillende betekenissen van wit. WIT is multidisciplinair, presenteert documentaire-, portret- en landschapsfotografie, maar ook kunst, mode, design, architectuur, film, video en meer. WIT gaat over onze maatschappij, over verschillende culturen, religie en politiek. WIT is historisch en eigentijds; een ontdekkingstocht langs verhalen en belevenissen vol met tegenstellingen tussen licht en donker, open en dicht, leven en dood. WIT toont de relatie tussen fotografie als kunstvorm en actuele maatschappelijke thema’s, alsook de wisselwerking tussen de eigen collectie. WIT is samengesteld door Anne van der Zwaag, curator en publicist op het gebied van kunst, design, mode, fotografie en kleur!
tekst: website Nederlands Fotomuseum