BIODESIGN

ROTTERDAM – NEDERLANDS ARCHITECTUURINSTITUUT – 2013
BIODESIGN, OVER DE KRUISBESTUIVING VAN NATUUR, WETENSCHAP EN CREATIVITEIT
Curator William Myers heeft hiervoor tientallen projecten geselecteerd, waarbij levende systemen een integraal onderdeel vormen van het ontwerpproces. Zo worden bomen onderdeel van huizen en bruggen, vormen champignons de basis voor verpakkingsmateriaal en groeien tabaksbladeren uit tot patronen voor tegels.
De tentoonstelling biedt niet alleen aan een groot publiek een kijkje in de toekomst, maar is ook een bron van inspiratie voor ontwerpers, kunstenaars en wetenschappers, dankzij de veelzijdige achtergrondinformatie over nieuwe materialen en de toepassingsmogelijkheden van biologie binnen architectuur en design.
tekst: website Nederlands Architectuurinstituut