FETISHISM IN FASHION

ARHEM – MoBA – 2013
Voor de vijfde editie van M°BA (Mode Biënnale Arnhem) heeft curator Lidewij Edelkoort gekozen voor het thema Fetishism in Fashion. In een serie exposities en evenementen wordt de passionele band van het publiek met mode en accessoires onderzocht en in kaart gebracht.
Het fetisjistische uitgangspunt van de biënnale gaat verder dan alleen de seksuele lading die bepaalde kleding en accessoires willen uitstralen. Het gaat om de vaak emotionele en soms obsessieve band die we hebben met ons voorkomen. Op bewuste en onbewuste wijze communiceren we door middel van ons uiterlijk met elkaar. We hebben lievelingskledingstukken, favoriete kleuren en accessoires die we verzamelen. De mens kleedt zich aan en laat zich daarbij leiden door intuïtieve en schijnbaar irrationele processen.
tekst: website MoBA