CONNECTING CONCEPTS

EINDHOVEN – DESIGNHUIS – 2012
In de jaren ‘90 werd Dutch Design een begrip en als zodanig wereldberoemd. Iedereen, zowel consumenten als industrie, houdt van Nederlands design, maar er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen wat die ontwerpen nu precies ‘Nederlands’ maakt. Uniek is het Nederlandse ontwerpproces en producten kunnen ons helpen om een beter inzicht te krijgen in de Nederlandse designcultuur. De dertig ontwerpen in de tentoonstelling zeggen veel over de designconcepten, -processen en multidisciplinaire kruisbestuiving in Nederland. Het delen van deze processen, door middel van ideeën, technologie en materialen, geeft Nederlands ontwerp zijn uiterlijke samenhang. Door het Nederlandse designproces te laten zien en te analyseren, helpt Connecting Concepts om Nederlands design beter te begrijpen, zowel op materieel als op intellectueel niveau. Het doel van Connecting Concepts is om een dialoog op te starten.
tekst: website designhuis