THE GREAT BABYLON CIRCUS/ LUKAS FEIREISS

EINDHOVEN – MU – 2011
‘THINK SPACE: EXPLORING ARCHITECURE IN VISUAL CULTURE’
De Berlijnse criticus en curator Lukas Feireiss stelde in samenwerking met MU de expositie The Great Babylon Circus samen.In zijn lezing laat hij aan de hand van uiteenlopende voorbeelden zien hoe wij in onze visuele cultuur omgaan met architectuur en de openbare ruimte. Welke rol speelt architectuur in de kunst maar ook in films, van klassieke meesterwerken als Pieter Brueghel de Oude’s Toren van Babel en stedenbouw in de geanimeerde wereld van Barbapapa tot de recente virtueel vloeiende metropool in Inception. Lukas Feireiss leidt de in Berlijn gevestigde interdisciplinaire studio Lukas Feireiss. Hiermee draagt hij bij aan de discussie over en bemiddeling van architectuur, kunst en visuele cultuur in de urbane omgeving. In zijn werk als kunstenaar, curator, schrijver en consultant richt hij zich op de kritische maar ook speelse evaluatie van manieren om met ruimte om te gaan waarbij hij de grenzen tussen disciplines graag overschrijdt.
tekst: website mu.nlwww.studiolukasfeireiss.com