WHAT DESIGN CAN DO!

AMSTERDAM – SCHOUWBURG LEIDSEPLEIN – 2011
ECHTE OPLOSSINGEN VOOR ECHTE PROBLEMEN
What Design Can Do viert de kracht van het ontwerp en zijn probleem oplossende mogelijkheden.
Dit twee-dagelijkse evenement in Amsterdam laat het ontwerp zien als een katalysator voor veranderingen en vernieuwing en een manier vinden om maatschappelijke vraagstukken van onze tijd aan te pakken.
Te vaak wordt het ontwerp geassociƫerd met esthetiek, trends en luxe, maar het ontwerp kan meer doen. Op zijn best, kan het ontwerp veranderen, bevorderen, vernieuwen, inspireren, betrekken, botsen, bewegen, ontwrichten, helpen of oplossen. What Design Can Do wil de waarde van conceptdenken laten zien als reactie op de uitdaging van de wereld van vandaag.
What Design Can Do is een mix vormen met verschillende ontwerp disciplines – van architectuur tot produkt ontwerp, van grafisch ontwerp tot mode ontwerp – omdat oplossingen voor de hedendaagse uitdagingen een multi-disciplinaire aanpak vereisen.
What Design Can Do is een initiatief van ontwerpers die zich verantwoordelijk voelen om via hun beroep een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij en die met hun collega ontwerpers en andere professionals hierover in debat willen gaan.
tekst: website whatdesigncando.nl