TYPE FONT MEXICO 1968

ROTTERDAM – MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN – 2010.
MEXICO 1968 EN ROTTERDAM 2003, EEN NIEUWE LETTER VOOR HET BOIJMANS.
Onlangs ontwierp Mevis & Van Deursen een nieuwe huisstijl voor het museum Boijmans van Beuningen. De kern daarvan is een lettertype dat veel lijkt op het beroemde lettertype dat werd ontworpen voor de Olympische Spelen van 1968.
Letterontwerp is de kunst van het creëren van lettervormen. Typografie gebruikt die letters en arrangeert ze in tijd en ruimte, op basis van een verzameling conventies die in de loop van honderden jaren tot stand zijn gekomen. De vermenigvuldiging van letters is een sociale handeling, of zoals de Amerikaanse ontwerpcriticus Ellen Lupton het stelt: ‘De sociale rol van gedrukte letters is om de sporen van de beschaving te bewaren in een permanente en tastbare vorm.’
tekst: metropolism.com/magazine